کاربر میهمان ( ورود ) | ثبت‌‌نام میهمان  | راهنما  دوشنبه، ۱۲ آذر‌‌ماه ۱۴۰۳ | Monday, December 2, 2024
 
 
سامانه ثبت‌ نام مدیریت آموزشی مربیان مدارک آزمون دانشنامه آرشیو درباره ما تماس با ما
 

مهم‌ترین نکات رانندگی در هوای بارانی

  در این مطلب قصد داریم نکات رانندگی در هوای بارانی را مورد بررسی قرار دهیم. شرایط جوی به عنوان یک عامل بسیار مؤثر در نوع رانندگی به شمار می‌رود. بسیاری از حوادث تلخ رانندگی در شرایط هوای بارانی رخ می‌دهند. بارش باران علاوه بر اینکه باعث لغزندگی سطح معابر می‌شود، دید افقی رانندگان را نیز محدود می‌کند.  

 سه‌‌شنبه، ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۵:۴۱|

این دو مسئله باعث می‌شود که در عمل راننده نیاز به دقت بسیار بیشتری در مقایسه با شرایط رانندگی عادی داشته باشد. رانندگی در شرایط بارانی به خصوص در شب نیازمند حساسیت و دقت عمل بالایی است. در ادامه مهم‌ترین نکات رانندگی در هوای بارانی را با هم مرور خواهیم کرد. با رعایت این نکات سلامت خود و سرنشینان خودروتان را تضمین کنید.

۱. اطمینان از صحت عملکرد برف پاک‌کن‌ها و چراغ‌های خودرو
چک کردن صحت عملکرد بخش‌های مختلف خودرو قبل از رانندگی از جمله اصول اولیه است. اما در شرایط عادی بسیاری از رانندگان این مسئله رعایت نمی‌کنند. شاید برای رانندگی در شرایط جوی پایدار به مشکل خاصی برخورد نکنید. اما باید توجه داشته باشید که رانندگی زیر باران اصلا شوخی بردار نیست. بنابراین حتما قبل از شروع رانندگی صحت عملکرد برف پاکن‌ها و چراغ‌های خودرو را به دقت کنترل کنید.

از جمله نکات رانندگی در هوای بارانی، روشن کردن چراغ‌های عقب و جلو است. در شرایطی که بارندگی همراه با مه است نیز باید چراغ‌های مه شکن خودرو را روشن کنید. این کار باعث می‌شود که بخشی از کاهش میدان دید راننده به دلیل باران، جبران شود. همچنین برای سایر ماشین‌های حاضر در جاده نیز در تنظیم فاصله با خودرو شما کمک خواهد کرد.

۲. تمیز کردن آینه‌های بغل از جمله نکات رانندگی در هوای بارانی
اگر خودروتان را زیر باران پارک کرده‌اید، حتما در زمان سوار شدن، آینه‌های بغل را با دستمال خشک تمیز کنید. این اقدام به ظار ساده از جمله نکات رانندگی در هوای بارانی است که متأسفانه بسیاری از مواقع از سوی رانندگان مورد غفلت قرار می‌گیرد. تمیز بودن آینه‌های بغل برای افزایش میدان دید شما در شرایط بارانی یک ضرورت حتمی است که اگر به این مسئله بی‌توجهی کنید، رانندگی در جاده برای شما سخت‌تر خواهد شد.

۳. استفاده نکردن از کروز کنترل
برخی از رانندگان که خودروشان مجهز به قابلیت کروز کنترل است، گمان می‌کنند که برای کنترل راحت‌تر خودرو در این شرایط بهتر است که خودرو را روی حالت کروز تنظیم کنند. این در حالی است که این کار یک اشتباه بسیار بزرگ است وقتی خودرو روی حالت کروز تنظیم می‌شود، اصطکاک بین لاستیک‌ها با سطح جاده به مراتب کاهش پیدا می‌کند. در چنین شرایطی اصطلاحا خودرو از کف جاده بلند می‌شود. این کار باعث می‌شود که عملا حفظ کنترل خودرو به مراتب سخت‌تر شود. بنابراین حتما در نظر داشته باشید که نباید از کروز کنترل در جاده‌های بارانی استفاده کنید.

۴. استفاده از عینک دودی در روز
اگر در طول روز در جاده‌ای رانندگی می‌کنید که بارندگی شدیدی در آن جریان دارد، از عینک دودی استفاده کنید. هر چند که برف پاک کن‌های عقب و جلو خود را در این شرایط باید روی دور تند قرار دهید؛ اما باز هم جاری شدن قطرات آب روی سطح شیشه ماشین دید شما را محدود می‌کند. از جمله نکات رانندگی در هوای بارانی است که با استفاده از عینک دودی، دید شما اط زریق شیشه مقابل بهتر می‌شود و بدون مشکل می‌توانید به مسیر ادامه دهید. حتما برای یک بار هم که شده این کار را تجربه کنید. شک نکنید که تجربه مناسبی برای شما خواهد بود.

۵. خشک کردن کف کفش
یکی دیگر از نکات رانندگی در هوای بارانی آن است که کف کفش خود را حتما قبل از آغاز حرکت خشک کنید. چرا که خیس بودن کف کفش باعث می‌شود که در عمل کفش شما از روی پدل گاز،‌ ترمز یا کلاچ سر بخورد. هر کدام از این اتفاق‌ها در یک لحظه خاص در رانندگی می‌تواند دردسرساز شود. به خاطر داشته باشید در شرایط سخت، حتی یک لحظه نیز در رانندگی می‌تواند سرنوشت‌ساز باشد و برای کنترل ماشین باید جدی گرفته شود. حتما این نکات ساده را به خاطر بسپارید.

۶. استفاده از تایرهای با آج سالم از مهم‌ترین نکات رانندگی در هوای بارانی
لاستیک یکی از مهم‌ترین تجهیزات خودرو در شرایط بارانی به شمار می‌رود که عملکرد آن به طور مستقیم روی کیفیت رانندگی تأثیر می‌گذارد. حتما در ابتدای فصل پاییز سعی کنید که لاستیک‌های خود را بازررسی کنید. چنانچه آج لاستیک‌ها به طور کامل از بین رفته است، به فکر جایگزین برای لاستیک‌ها باشید. در خرید لاستیک هم حتما از کیفیت مناسب آج‌های آن اطمینان حاصل کنید.

۷. رانندگی با سرعت مطمئنه
در رانندگی یک سرعت مجاز داریم و یک سرعت مطمئنه. سرعت مجاز آن چیزی است که در علائم راهنمایی و رانندگی در سطح معابر مشاهده می‌کنید. اما به خاطر داشته باشید که این سرعت برای شرایط آب و هوایی ایده‌آل و بدون باران و برف در نظر گرفته شده است. از جمله نکات رانندگی در هوای بارانی این اسن که حتما در شرایط بارانی از سرعت به مراتب کمتر از سرعت مجاز یعنی سرعت مطمئنه استفاده کنید. به خاطر داشته باشید که مسافت ترمز خودرو در شرایط بارانی نسبت به جاده خشک طولانی‌تر می‌شود. رانندگی با سرعت مطمئنه این مشکل را جبران می‌کند.

۸. حفظ فاصله بیشتر با خودروهای جلو
همان طور که اشاره کردیم، وقتی هوا بارانی است، طول خط ترمز خودروها در مقایسه با شرایط عادی حدودا دو برابر می‌شود. در این شرایط باید سعی کنید که حتما ضمن حرکت با سرعت مطمئنه، فاصله خودروتان را با خودروهای جلویی حدودا دو برابر حالت رانندگی در شرایط معمولی تنظیم کنید. به این ترتیب با خیالی آسوده به مسیر خود ادامه خواهید داد و مشکلی برای شما به وجود نخواهد آمد.

۹. حفظ خونسردی در مواقع سر خوردن خودرو
به خاطر داشته باشید که سر خوردن خودرو در سطح معابر بارانی یک مسئله شایع و رایج است. مهم‌ترین نکته در بین نکات رانندگی در هوای بارانی این است که آرامش خود را تحت هر شرایطی حفظ کنید. در عین حال باید دقت و تمرکز خود را دو چندان کرده و حتما فرمان را با دو دست نگه دارید. از هر گونه رفتارهای ناگهانی مانند تغییر مسیر و ترمز شدید خودداری کنید.

۱۰. تعویض به موقع روغن موتور
تعویض روغن موتور در زمان مناسب نقش بسزایی در کیفی رانندگی در شرایط بارانی دارد. حتما توجه دارید که خیس شدن سطح معابر چسبندگی لاستیک را کاهش می‌دهد. تعویض روغن موتور و استفاده از روغن‌های با کیفیت باعث می‌شود که در عمل بخشی از این مشکلات در زمان ترمزگیری برطرف شود. توصیه می‌کنیم تعویض روغن موتور خود را در ابتدای فصل پاییز موکول کنید.

کلام پایانی بررسی نکات رانندگی در هوای بارانی
در این مطلب به ۱۰ مورد از مهم‌ترین نکات رانندگی در هوای بارانی پرداختیم. واقعیت این است که رانندگی در عین این که جابه‌جایی انسان‌ها را آسان‌تر کرده است؛ اما این همه ماجرا نیست. نگاهی به آمار تلخ تصادفات و مرگ و میر در اثر سوانح رانندگی در کشور نشان می‌دهد که میزان رعایت نکات ایمنی چندان رضایت‌بخش نیست. با توجه به اینکه رانندگی در شرایط جوی دشوار مانند باران و برف دشوارتر است، رانندگان عزیز باید با در نظر گرفتن جمیع نکات ایمنی و با دقت و تمرکز به مراتب بیشتر پشت فرمان خودروها بنشینند.


 

مهم‌ترين نكات رانندگي در هواي باراني

یادداشت | آموزشی

کد محتوا: ۱۴۰۷۶

ارسال: سه‌‌شنبه، ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۵:۴۱

به روز شده: سه‌‌شنبه، ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۵:۴۱

کلید واژه‌‌ها: رانندگی، رانندگی در باران، برف پاک کن، آینه بغل، کروز کنترل، پدال گاز، کلاچ، ترمز، تایر، آج لاستیک، علایم راهنمایی و رانندگی، سرعت، روغن موتور،

نوع: یادداشت

موضوع: آموزشی

فرستنده: دبیر محتوا

منبع: سوییچ

پیوند:

بازدید: ۴۷۵

زبان: پارسی

(۱ مورد )
 

عنوان

متن

 

برای ورود باید به سایت وارد شده باشید.   در حال حاضر امکان ثبت نظر برای شما وجود ندارد، برای افزودن نظرتان، باید ابتدا به سایت وارد شده‌‌ باشید.

 ورود به سایت   برای ورود به سایت اینجا کلیک کنید.

 ورود به سایت   چنانچه هنور در سایت عضو نشده‌‌اید، اینجا کلیک کنید.
(ثبت نام در سایت تنها ۱ دقیقه طول می‌‌کشد!)

   
تعداد نظرات: -۲


 

نام کاربری

 

رمز عبور

   

به کانال تلگرام ما بپیوندید. ما را در اینستاگرام دنبال کنید

آموزشگاه رانندگی پویا


ثبت‌‌نام

مدیریت آموزشی

شرایط و مدارک

دانشنامه

آرشیو

درباره ما

تماس با ما


نشانی: تهران، ۲۰ متری افسریه، بين ۱۵ متری دوم و سوم، پلاک ۲۵۱، طبقه ۲

تلفن: ۳۳۱۴۴۰۱۰ - ۳۳۱۴۷۹۳۳ - ۳۳۸۰۷۵۵۴ (۰۲۱)

پست الکترونیک: info@pooya-ds.com

 

© ۱۴۰۳ کلیه حقوق برای آموزشگاه رانندگی پویا محفوظ است.

هرگونه کپی برداری از مطالب و محتوای این وب‌‌سایت بدون مجوز کتبی نقض قانون حمایت از تولیدکنندگان محتوای اینترنتی می‌‌باشد و تحت پیگیرد قانونی قرار خواهد گرفت.

طراحی و توسعه: گروه ریزسامانه‌‌های نمادیس| پایگاه آموزش مجازی رانندگی| عضو طرح سامانه مدیریت هوشمند آموزشگاه رانندگی