کاربر میهمان ( ورود ) | ثبت‌‌نام میهمان  | راهنما  جمعه، ۳۱ فروردین‌‌ماه ۱۴۰۳ | Friday, April 19, 2024
 
 
سامانه ثبت‌ نام مدیریت آموزشی مربیان مدارک آزمون دانشنامه آرشیو درباره ما تماس با ما
 

ترمز دستی و رگلاژ آن

  ترمز دستی که به ترمز پارک هم معروف است برای ساکن کردن خودروی پارک شده ی خاموش یا روشن به کار می رود ترمز دستی توانایی دارد خودرویی را در شیب ۳۰ درصد ساکن نگه دارد البته در موقعی که ترمز پایی عمل نکند می توان از ترمز دستی تا حدودی برای متوقف کردن خودرو کمک گرفت ترمز دستی معمولا روی چرخهای عقب نصب می شود و به وسیله کابل یا سیمی با اهرم دستی داخل اتاق به کار می افتد.  

 یک‌‌شنبه، ۲۲ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۴:۲۹:۳۸|

ترمز دستی:
برای آنکه هر دو چرخ عقب هم زمان عمل کنند دو طرح وجود دارد در یک طرح یک سیم به اهرم وصل می شود که با  کشیدن آن  قطعه یT شکلی حرکت لولایی کرده دو سیم متصل به چرخ های عقب را در یک زمان به حرکت در می آورد و در طرح دیگر با کشیدن اهرم ترمز دستی دو سیم کشیده می شود که هر سیم ترمز دستی یک چرخ عقب را فعال می کند برای آنکه ترمز دستی در وضعیت انتخاب شده به وسیله ی راننده  ثابت بماند دکمه ی ضامن کننده ای در روی اهرم طراحی شده  است که با فشردن آن سیستم آزاد می شود و می توان اهرم را به کار انداخت نصب ترمز دستی در سیستم ترمز های دیسکی  دشوارتر است در ترمز های دیسکی از اهرمی  استفاده شده  که با کشیدن آن پایه کشیده شده و دیسک در وسط دو لنت به طور مکانیکی فشرده میشود.

رگلاژ ترمز های کفشکی:
برای  افزایش راندمان ترمز های کفشکی لازم است لقی کمی بین لنت و کاسه وجود  داشته باشد به علت سایش لنت ها مقدار لقی تنظیم شده ثابت و پایدار نیست بنابراین هر چند وقت یک بار سیستم ترمز نیاز به رگلاژ مجدد دارد عمل رگلاژ ترمز گاهی به صورت دستی و گاهی هم به صورت اتوماتیک طراحی می شود در صورت دستی  بودن رگلاژ ابتدا به زیر محور چرخ جک زده شده پس از بلند شدن چرخ از زمین پیچ رگلاژ را  می چرخانند تا کاسه ی چرخ با لنت ها تماس بگیرد سپس کمی پیچ رگلاژ را در جهت  عکس پیچانده در لحظه ی تماس مختصر لنت با کاسه عمل رگلاژ خاتمه می پذیرد در صورت رگلاژ اتوماتیک با دنده ی عقب حرکت کرده به طور ناگهانی اهرم ترمز دستی را بکشید سپس با دنده مستقیم حرکت کرده دوباره اهرم ترمز دستی کشیده را بکشید این عمل آن قدر تکرار  میشود تا پدال در ارتفاع  بالاتری عمل کند در ضمن گاهی ترمز دستی روی میل گاردان خودرو نصب می شود  مانند خودروی لندرور در این صورت با کشیدن اهرم ترمز دستی میل گاردان قفل شده در نتیجه چرخ های محرک خودرو هم قفل می شوند.

 لامپ ترمز دستی:
لامپ اخطار دهنده ترمزدستی به جهت جلوگیری از حرکت خودرو با ترمز دستی در جلو داشبورت کنار دیگر نشان دهنده ها قرار گرفته شده است. این چراغ هنگام استفاده از ترمز دستی روشن شده و راننده را از فعال بودن سیستم ترمز دستی آگاه می سازد. این چراغ به خاطر اهمیت غیر فعال بودن ترمز دستی در هنگام رانندگی طراحی گردیده است گاهی اوقات برای همه ما پیش آمده است که در هنگام فعال بودن ترمز دستی به حرکت با خودرو پرداخته ایم خصوصا وقتی که ترمز دستی مدت مدید ی کار کرده و دیگر حساسیت لازم را ندارد و نیروی مقاوم محسوسی در برابر حرکت خودرو به وجود نمی آورد در چنین مواقعی (حرکت با ترمز دستی) باعث به وجود آمدن حرارت زیاد در سیستم ترمز میشود که باعث خراب شدن قسمتهای زیر می شود.

  • لاسیتک های سیستم ترمز
  • روغن ریزی از سیستم و همچنین به علت بالا رفتن حرارت در اغلب اوقات لنتها اصطکاک اولیه خود را از دست میدهند یا به قول معروف لنتها شیشه میکنند.

در همه این موارد رفع عیب مستلزم هزینه زیاد وتلف شدن وقت مصرف کننده میشود به همین علت این چراغ در جلو داشبورد طراحی و نصب گردیده که همه ما هشدار آن را در بعد از کشیدن ترمز دستی شاهد هستیم و خیلی وقتها ما را سر حواس میاورد تا ترمز دستی را غیر فعال کنیم (بخوابانیم) وسپس شروع به حرکت کنیم. حال که با این لامپ و لزوم وجود آن آشنا شدیم میتوانیم به نحوه کار کرد آن بپردازیم .اجزای این مدار و همچنین ترتیب عبور جریان به ترتیب زیر است.

1- باطری 2- اتومات استارت 3- آمپر متر 4- سوییچ 5- جعبه فیوز 6- لامپ جلو داشبورت 7- کلید ترمز دستی.

نحوه ی قرار گرفتن اجزاء هم در مدار درست مطابق ترتیب بالا میباشد.

این لامپ در جلو آمپر قرار داده شده است و دو سر سیم آن در پشت آمپر عایق شده یک سیم آن به ترمینال ignition استارت متصل میگردد و سر دیگر سیم به کلید فشاری متصل میگردد (لازم به ذکر است که این کلید طوری اهرم بندی شده است که با کشیدن ترمز دستی قسمت فشاری آن رها میگردد و ترمینال خود را بدنه میکند) این چراغ هشدار دهنده جریان مثبت خود را بعد از قرار گرفتن سویچ در حالت ignition از پشت سوییچ تامین میکند حال اگر ترمز دستی فعال باشد اهرم فشاری کلید قطع و وصل به کار رفته در سیستم آزاد است وچراغ خود را از طریق کلید بدنه میکند در نتیجه روشن میشود این چراغ مادامی که ترمز دستی فعال است ودر عین حال سوییچ هم باز است روشن میماند تا این که یکی از آن دو (کلید فشاری یا سوییچ موتور) قطع گردد قابل ذکر است برخی از خودرو ها علاوه بر این چراغ از آلارم هم استفاده میکنند که در هنگام فعال بودن ترمز دستی آلارم خاص خود را پخش میکند .


 

ترمز دستي و رگلاژ آن

دانشنامه | آموزشی

کد محتوا: ۸۳۴۱

ارسال: یک‌‌شنبه، ۲۲ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۴:۲۹:۳۸

به روز شده: یک‌‌شنبه، ۲۲ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۴:۲۹:۳۸

کلید واژه‌‌ها: ترمز دستی، ترمز دستی و رگلاژ آن،

نوع: دانشنامه

موضوع: آموزشی

فرستنده: دبیر سرویس محتوا

منبع: آموزش گام به گام رانندگی

پیوند:

بازدید: ۹۴۵۹

زبان: پارسی

(۸ مورد )
 

عنوان

متن

 

برای ورود باید به سایت وارد شده باشید.   در حال حاضر امکان ثبت نظر برای شما وجود ندارد، برای افزودن نظرتان، باید ابتدا به سایت وارد شده‌‌ باشید.

 ورود به سایت   برای ورود به سایت اینجا کلیک کنید.

 ورود به سایت   چنانچه هنور در سایت عضو نشده‌‌اید، اینجا کلیک کنید.
(ثبت نام در سایت تنها ۱ دقیقه طول می‌‌کشد!)

   
نظری وارد نشده است، شما اولین باشید ...


 

نام کاربری

 

رمز عبور

   

به کانال تلگرام ما بپیوندید. ما را در اینستاگرام دنبال کنید

آموزشگاه رانندگی پویا


ثبت‌‌نام

مدیریت آموزشی

شرایط و مدارک

دانشنامه

آرشیو

درباره ما

تماس با ما


نشانی: تهران، ۲۰ متری افسریه، بين ۱۵ متری دوم و سوم، پلاک ۲۵۱، طبقه ۲

تلفن: ۳۳۱۴۴۰۱۰ - ۳۳۱۴۷۹۳۳ - ۳۳۸۰۷۵۵۴ (۰۲۱)

پست الکترونیک: info@pooya-ds.com

 

© ۱۴۰۳ کلیه حقوق برای آموزشگاه رانندگی پویا محفوظ است.

هرگونه کپی برداری از مطالب و محتوای این وب‌‌سایت بدون مجوز کتبی نقض قانون حمایت از تولیدکنندگان محتوای اینترنتی می‌‌باشد و تحت پیگیرد قانونی قرار خواهد گرفت.

طراحی و توسعه: گروه ریزسامانه‌‌های نمادیس| پایگاه آموزش مجازی رانندگی| عضو طرح سامانه مدیریت هوشمند آموزشگاه رانندگی