کاربر میهمان ( ورود ) | ثبت‌‌نام میهمان  | راهنما  یک‌‌شنبه، ۱۸ شهریور‌‌ماه ۱۴۰۳ | Sunday, September 8, 2024
 
 
سامانه ثبت‌ نام مدیریت آموزشی مربیان مدارک آزمون دانشنامه آرشیو درباره ما تماس با ما
 

آموزش کامل تعویض دنده ماشین در رانندگی + اصول

  برخی از رانندگان تازه وارد به عرصه رانندگی شاید با روش صحیح و حرفه ای تعویض دنده خودروهای گیربکس دستی و منوماتیک آشنایی نداشته باشند . اگر شما هم جزو این دسته از افرادید و به تازگی با اصول رانندگی آشنا شده اید ، با مطالعه دقیق و کامل این مطلب روش صحیح عوض کردن دنده و انتخاب سرعت مناسب برای تعویض دنده را فرا بگیرید.  

 دوشنبه، ۱۸ تیر ۱۴۰۳ - ۱۹:۱۶:۵۶|

زمان تعویض دنده ؛ چه زمانی دنده را عوض کنیم ؟
هر دنده ای دامنه حرکت و سرعت موثری دارد که به دامنه دور موتور آن اتومبیل بستگی دارد  بنابراین زمان تعویض دنده در ماشین های مختلف متفاوت است و راننده خود باید تشخیص بدهد کی دنده ماشین خود را عوض کند . همچنین زمان تعویض دنده در مسیرهای مختلف مانند مسیرهای صاف و سربالایی و سر پاینی ها متفاوت است .

اگر تا به حال سوار دوچرخه دنده ای شده باشید می دانید که اگر زنجیر چرخ را در خورشیدی بزرگ چرخ عقب قرار داده باشید رکاب زدن دوچرخه آسان تر می شود اما دوچرخه سرعت زیادی نمی گیرد و ثابت می ماند هر چه قدر هم که تند رکاب بزنید رکاب زیر پایتان هرز می چرخد و شل می شود .

این مثال مانند دنده یک خودرو است ، هنگامی که با دنده یک خودرو حرکت می کنید و گاز میدهید شتاب شما تا حدی زیاد می شود اما سپس ثابت باقی می ماند و گاز دادن زیاد سبب می شود تنها دور موتور بالا رود و زوزه بکشد . این کار به موتور و گیربکس آسیب می زند . این رویه در دنده های دیگر خودرو نیز به همین شکل است.

برای اینکه بخواهیم عمر قطعات موتور و گیربکس بالا ببریم و بهترین مصرف سوخت را داشته باشیم باید زمان تعویض دنده ها را نسبت به سرعت خودرو بدانیم . زمان تعویض دنده ها نسبت به سرعت خودرو اینگونه است:

  • از ۰تا ۲۵کیلومتر در ساعت دنده ۱
  • از ۲۵ کیلومتر تا۵۰کیلومتر در ساعت دنده ۲
  • از ۵۰ کیلومتر تا ۷۵کیلومتر در ساعت دنده ۳
  • از ۷۵ کیلومتر تا۱۰۵ کیلومتر در ساعت دنده ۴
  • از ۱۰۵ کیلومتر به بالا دنده ۵

تعویض دنده و سبک کردن دنده
تعویض دنده برای سبک سازی آن مثلا از دنده یک به دنده ۲, راحت تر و کم دغدغه تر از سنگین کردن است و تنها کافی است با بازی کردن با پدال گاز دور موتور را برای دنده بعدی آماده کنید و دنده ها را در حداکثر دامنه نیرویی خود تعویض کنید.

تعویض دنده و سنگین کردن دنده
شما در دو شرایط دنده را سنگین می کنید که عبارت است از :

۱. هنگامی که ماشین با دور موتوری کمتر از بازه اعمال نیرو مورد نیاز در حال حرکت باشد
در این مورد اینگونه دنده را سنگین می کنید . اگر با دنده ۳ در حال حرکت هستید پا را روی کلاچ بگذارید و دنده را از ۳ به ۲ بیاورید سپس پا را روی پدال گاز فشار دهید و دور موتور را تنظیم کنید و حالا پایتان را از روی کلاچ بردارید.

۲. هنگامی که سرعتتان زیاد است و به پیچ نزدیک می شوید برای عبور از پیچ باید دنده را سنگین کنید
اگر با سرعت نزدیک پیچ می شوید و خودرویتان بر روی دنده ۳ است به ترمز گیری اقدام کنید و دنده را از ۳ به دنده ۲ تغییر دهید  و پا را از روی کلاچ آرام بر دارید . هنگامی که شما ترمز می کنید به علت ترمزموتور , وزن بیش از پیش به جلو منتقل شده و وارد پیچ می شوید.

انتخاب سرعت مناسب برای تعویض دنده  
هنگامی که با خودرو در حال حرکتیم و دور موتور به ۳۰۰۰ دور در دقیقه می رسد و صدای موتور هم فول شده باید دنده را عوض کنیم و یک دنده بالاتررویم .

برای کم کردن دنده می توانید از کیلومتر شمار استفاده کنید .هنگامی که با دنده ۳ و سرعت ۷۰ کیلومتر در حال حرکت هستید با ترمز کردن سرعت شما به۵۰ کیلومتر می رسد نیازی به جابجایی دنده و کم کردن آن ندارید زیرا ابتدای دنده ۳ از ۵۰کیلومتر است.

اگر با دنده ۳ حرکت می کردید و ناگهان ترمز نمودید اگر سرعت شمابه ۳۵ کیلومتر رسید باید دنده را عوض کنید و از ۳ به ۲ بیاورید . در این مواقع دنده سخت جا خواهدخورد و گیر بکس صدا خواهد داد زیرا سرعت به ابتدای سرعت دنده ۲ که ۲۵ کیلومتر است نرسیده بنابراین باید همزمان با دنده کم کردن تک گاز بدهیم تا دور موتور با سرعت ماشین برابر شود و دنده راحت ترجا بخورد.

موارد استفاده دنده سنگین
به دنده های یک به دو خودروهای سواری به دلیل اینکه از نیروی بسیار بالایی برخوردار هستند ، دنده های قدرتی و یا سنگین گفته می شود و هر جا که برای حرکت خودرو به  قدرت زیاد نیاز باشد از آنها استفاده می شود مانند:

  • سربالایی های تند
  • در سرازیری های تند ( به دلیل اینکه نمی خواهیم سرعت اتومبیل ما در سرازیری زیاد شود )
  • جهت کاهش استفاده از ترمز و کنترل بهتر فرمان و کنترل سرعت


 

آموزش كامل تعويض دنده ماشين در رانندگي + اصول

یادداشت | آموزشی

کد محتوا: ۱۴۰۸۸

ارسال: دوشنبه، ۱۸ تیر ۱۴۰۳ - ۱۹:۱۶:۵۶

به روز شده: دوشنبه، ۱۸ تیر ۱۴۰۳ - ۱۹:۱۹:۴۲

کلید واژه‌‌ها: رانندگی، تعویض دنده، دنده سنگین، دور موتور، سرعت، فرمان، سربالایی

نوع: یادداشت

موضوع: آموزشی

فرستنده: دبیر محتوا

منبع: نمناک

پیوند:

بازدید: ۳۵۴

زبان: پارسی

(۱ مورد )
 

عنوان

متن

 

برای ورود باید به سایت وارد شده باشید.   در حال حاضر امکان ثبت نظر برای شما وجود ندارد، برای افزودن نظرتان، باید ابتدا به سایت وارد شده‌‌ باشید.

 ورود به سایت   برای ورود به سایت اینجا کلیک کنید.

 ورود به سایت   چنانچه هنور در سایت عضو نشده‌‌اید، اینجا کلیک کنید.
(ثبت نام در سایت تنها ۱ دقیقه طول می‌‌کشد!)

   
تعداد نظرات: -۲


 

نام کاربری

 

رمز عبور

   

به کانال تلگرام ما بپیوندید. ما را در اینستاگرام دنبال کنید

آموزشگاه رانندگی پویا


ثبت‌‌نام

مدیریت آموزشی

شرایط و مدارک

دانشنامه

آرشیو

درباره ما

تماس با ما


نشانی: تهران، ۲۰ متری افسریه، بين ۱۵ متری دوم و سوم، پلاک ۲۵۱، طبقه ۲

تلفن: ۳۳۱۴۴۰۱۰ - ۳۳۱۴۷۹۳۳ - ۳۳۸۰۷۵۵۴ (۰۲۱)

پست الکترونیک: info@pooya-ds.com

 

© ۱۴۰۳ کلیه حقوق برای آموزشگاه رانندگی پویا محفوظ است.

هرگونه کپی برداری از مطالب و محتوای این وب‌‌سایت بدون مجوز کتبی نقض قانون حمایت از تولیدکنندگان محتوای اینترنتی می‌‌باشد و تحت پیگیرد قانونی قرار خواهد گرفت.

طراحی و توسعه: گروه ریزسامانه‌‌های نمادیس| پایگاه آموزش مجازی رانندگی| عضو طرح سامانه مدیریت هوشمند آموزشگاه رانندگی