کاربر میهمان ( ورود ) | ثبت‌‌نام میهمان  | راهنما  سه‌‌شنبه، ۳۰ اردیبهشت‌‌ماه ۱۴۰۴ | Tuesday, May 20, 2025
 
 
سامانه ثبت‌ نام مدیریت آموزشی مربیان مدارک آزمون دانشنامه آرشیو درباره ما تماس با ما
 

آیا مایع خنک کننده ماشین تاریخ انقضا دارد؟ نکات مهمی که باید دانست

  به نظر شما مایع خنک کننده یا ضد یخ ماشین تاریخ انقضا دارد؟ آیا می‌توان این مایع ضروری را تا چند سال در انبار نگهداری کرد؟ مطلب پیش رو به بررسی پاسخ این سؤالات اختصاص دارد.  

 شنبه، ۴ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۰:۳۰:۴۹|

یکی از مهم‌ترین مایعات بکار رفته در پیشرانه‌های درون‌سوز مایع خنک کننده یا ضد یخ است. این مایع معمولاً به رنگ‌های سبز، زرد یا صورتی تولید شده و در رادیاتور ریخته می‌شود تا درون پیشرانه به گردش درآید. اگرچه واژه‌های مایع خنک کننده و ضدیخ معمولاً بجای یکدیگر استفاده می‌شوند اما تفاوت‌هایی بین آن‌ها وجود دارد. ضدیخ مایعی است که با آب ترکیب می‌شود تا همان خنک کننده‌ای که درباره‌اش صحبت می‌کنیم به وجود آید. پی اچ مایع خنک کننده زمانی که در معرض هوا قرار گیرد تغییر می‌کند و افزایش اسیدیته می‌تواند توانایی‌های آن در جلوگیری از خوردگی و زنگ‌زدگی را از بین ببرد.

مایع خنک کننده باید به‌صورت منظم و بسته به توصیه خودروساز تعویض شود. برای مثال تویوتا توصیه می‌کند رانندگان این مایع را هر دو سال یا هر ۴۸ هزار کیلومتر یک‌بار تعویض کنند. این در حالی است که برخی از خودروهای مرسدس بنز تا بیش از ۱۶۰ هزار کیلومتر نیازی به تعویض مایع موردبحث ندارند. تخلیه و پر کردن مجدد مایع خنک کننده ماشین یکی از کارهایی است که می‌تواند طول عمر خودرو را افزایش دهد. البته باید برای این کار از مایع خنک کننده باکیفیت و تائید شده استفاده کنید. بد نیست بدانید بطری باز نشده ضد یخ تا ۵ سال قابل استفاده است هرچند برخی منابع و رسانه‌ها ادعا می‌کنند تا ۱۰ سال نیز می‌توان این مایع را نگهداری و استفاده کرد. البته ضد یخ درصورتی‌که باز شود و یا در معرض هوا قرار گیرد خیلی قابل استفاده نخواهد بود. زمانی که در بطری ضدیخ را باز کرده و آن را با آب مخلوط نمایید تا مایع خنک کننده تشکیل شود، بهترین کار استفاده از مایع تشکیل شده در عرض ۱ سال است.

اما از کجا بدانیم که مایع خنک کننده خراب شده است؟ نشانه‌هایی وجود دارد که تاریخ انقضای این مایع را مشخص می‌کند. اکثر ضدیخ‌ها با رنگ‌های روشن تولید می‌شوند اما با گذشت زمان و خرابی به رنگ قهوه‌ای مشابه زنگ‌زدگی آهن درمی‌آیند. از دیگر نشانه‌ها می‌توان به بوی نامطبوع ظرف حاوی ضدیخ خراب و تشکیل لجن در کف ظرف اشاره کرد. این نشانه‌ها به از بین رفتن مواد تشکیل دهنده ضدیخ اشاره می‌کنند. همچنین با استفاده از نوارهای پی اچ می‌توان میزان اسیدیته مایع خنک کننده خودرو را بررسی کرد. دستگاه هیدرومتر نیز به بررسی خواص ضدیخ و ضد جوش مایع موردبحث کمک خواهد کرد. استفاده از مایع خنک کننده خراب در رادیاتور مشکلات زیادی را ایجاد می‌کند. مایعی با تاریخ منقضی شده و یا بی‌کیفیت می‌تواند باعث داغ کردن پیشرانه شود و با گذشت زمان خوردگی و سوراخ شدن رادیاتور، واترپمپ و دیگر قطعات فلزی را در پی داشته باشد. واضح است که چنین مشکلاتی هزینه زیادی را در بر خواهند داشت.


 

آيا مايع خنك كننده ماشين تاريخ انقضا دارد؟ نكات مهمي كه بايد دانست

یادداشت | آموزشی

کد محتوا: ۱۴۱۴۹

ارسال: شنبه، ۴ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۰:۳۰:۴۹

به روز شده: شنبه، ۴ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۲:۱۲:۱۷

کلید واژه‌‌ها: رانندگی، مایع خنک کننده ماشین

نوع: یادداشت

موضوع: آموزشی

فرستنده: دبیر محتوا

منبع: پدال

پیوند:

بازدید: ۴۶۵

زبان: پارسی

(۱ مورد )
 

عنوان

متن

 

برای ورود باید به سایت وارد شده باشید.   در حال حاضر امکان ثبت نظر برای شما وجود ندارد، برای افزودن نظرتان، باید ابتدا به سایت وارد شده‌‌ باشید.

 ورود به سایت   برای ورود به سایت اینجا کلیک کنید.

 ورود به سایت   چنانچه هنور در سایت عضو نشده‌‌اید، اینجا کلیک کنید.
(ثبت نام در سایت تنها ۱ دقیقه طول می‌‌کشد!)

   
تعداد نظرات: -۲


 

نام کاربری

 

رمز عبور

   

به کانال تلگرام ما بپیوندید. ما را در اینستاگرام دنبال کنید

آموزشگاه رانندگی پویا


ثبت‌‌نام

مدیریت آموزشی

شرایط و مدارک

دانشنامه

آرشیو

درباره ما

تماس با ما


نشانی: تهران، ۲۰ متری افسریه، بين ۱۵ متری دوم و سوم، پلاک ۲۵۱، طبقه ۲

تلفن: ۳۳۱۴۴۰۱۰ - ۳۳۱۴۷۹۳۳ - ۳۳۸۰۷۵۵۴ (۰۲۱)

پست الکترونیک: info@pooya-ds.com

 

© ۱۴۰۴ کلیه حقوق برای آموزشگاه رانندگی پویا محفوظ است.

هرگونه کپی برداری از مطالب و محتوای این وب‌‌سایت بدون مجوز کتبی نقض قانون حمایت از تولیدکنندگان محتوای اینترنتی می‌‌باشد و تحت پیگیرد قانونی قرار خواهد گرفت.

طراحی و توسعه: گروه ریزسامانه‌‌های نمادیس| پایگاه آموزش مجازی رانندگی| عضو طرح سامانه مدیریت هوشمند آموزشگاه رانندگی